Bel nu

Maak de groenten schoon en snijd ze voor

Snijd de tempeh en tahoe in blokjes, open het blikje bamboescheuten en laat het dan uitlekken

Zet de kruiderij klaar

Vul een soeppan met 1 of 2 liter water

Doe de groenten (behalve tahoe en bamboescheuten) in een pan met het laurierblaadje

Doe een plat blokje cocos creme erbij

Breng aan de kook, kook vijf minuten zachtjes

Fruit intussen de ui in een aparte pan of wok in arachideolie, doe na een minuut de knoflook erbij, en fruit nog een minuut. Doe dan in één keer de specerijen erbij met sambal, trassi en geraspte kemirienoten. Fruit nog één of twee minuten door

Blus het af met wat van het kookvocht uit de soeppan en giet dan alles bij de groenten in de soeppan

Doe nu ook een ½ plakblokje gula djawa erbij en blijf dan net zolang roeren tot het is opgenomen in de soeppan

Tot slot gaan tahoeblokje, tempehblokjes en bamboescheuten erdoor

Proef, en doe er dan eventueel een vleesbouillonblokje naar behoefte bij

Kook alles nog even goed door

Serveer de Sayur Lodeh met rijst en strooi de gefruite uitjes erover